ECMO sistemi

Že vrsto let, je MAQUET Cardiovascular eden izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev naprav in delov za izven telesni krvni obtok. Skupaj z izkušenimi zdravniki in perfuzionisti, je MAQUET razvil CARDIOHELP celovit reševalni sistem, ki se hitro uporabi za širok spekter indikacij – na področju intenzivne nege, urgentne medicine, kardiologije in srčne kirurgije. Kot kompakten in prenosni sistem, je CARDIOHELP idealen za zdravljenje bolnikov, ki potrebujejo dihalno in/ali srčno podporo med prevozom.

Pošljite povpraševanje

Lastnosti CARDIOHELP sistema:

  • prenosen: majhen, lahek sistem odlikuje certifikat za transport s helikopterjem, letalom, reševalnim vozilom. V času transporta se sistem lahko priključi na električno omrežje v helikopterju, letalu, vozilu, ali pa deluje na vgrajeno baterijo, ki zdrži do 90 min.
  • Je edini sistem na tržišču, ki ima certifikat CE za 30 dnevno uporabo vseh komponent v sistemu. Vsi deli v sistemu so BIOLINE coated – tip-to-tip.
  • Vsestranski: pokriva zelo širok spekter aplikacij – podpora pljučem in srcu, podpora pljučem/ odstranjevanje CO2, uporaba med PTCA, med transportom zelo bolnih pacientov, itd…

Področja uporabe:

  • Intenzivnih enot: ponuja nove možnosti zdravljenja v intenzivnih enotah v primerih respiratorne odpovedi, saj nudi oskrbo z kisikom ter odstranjuje CO2. Uporaben je v primerih diagnoz kot so: ARDS, septični šok, pljučna embolija.
  • Kardiologije: v primeru kardiogenega šoka, posledice infarkta, omogoča cirkulatorno podporo. Podpora mora biti omogočena v najkrajšem možnem času, da se preprečijo okvare vitalnih organov. CARDIOHELP sistem preprečuje poškodbe teh organov, ki bi nastale zaradi pomanjkanja kisika.

Primeri uporabe:

  • Kardiogeni šok, profilaktična podpora med visoko rizičnim PCI, ali kot bridging sistem (most do okrevanja, most do nove odločitve…) v primeru myocarditisa.
  • Srčna kirurgija: zaradi svoje majhnosti, mobilnosti je sistem uporaben tudi v času srčnih operacij. Nudi možnost opravljanja dodatnih preiskav (CT) v času, ko je pacient še vedno na izven telesnem krvnem obtoku.
  • Pred in po operativne podpore pljučem in srcu, kot bridging sistem.
  • Urgentna medicina: CARDIOHELP sistem tehta okoli 10kg, zaradi česa omogoča lahek transport v roki. Sistem je uporaben v urgentnih situacijah z namenom obnovitve in stabilizacije bolnikove srčno-pljučne funkcije v času reanimacije na terenu kot tudi v primerih anafilaktičnega šoka, zastrupitev, hipotermije, utopitev.

CARDIOHELP sistem uporablja edinstvene pripomočke za enkratno uporabo- HLS Kanile in HLS module, ki skupaj tvorijo HLS set. HLS MODUL je produkt za enkratno uporabo, edinstven na svetovnem tržišču, saj so vanj integrirana umetna pljuča za izmenjavo plinov ter posebna VAD centrifugalna pumpa. Za dodatek so v modul integrirani visoko tehnološki senzorji za merjenje krvnih parametrov, kot so venska oksigenacija, hematokrit, hemoglobin ter venska temperatura, kar do sedaj ni bilo možno brez uporabe zunanje naprave ali senzorjev, ki so bili integrirani v same cevi. HLS KANILE: omogočajo perkutano ali kirurško vstavitev. Narejene so iz biokompatibilnega polyurethana in so BIOLINE coated (heparin-albumin). Velikost kanil je od 15 do 29 Fr in dolžina od 15 do 55cm. Kanile so narejene za 30 dnevno neprekinjeno uporabo.