Modularni sistemi

Modularni sistem VARIOP® je montažno-demontažni modularni sistem stenskih in stropnih plošč oz. panelov. Je edinstvena kombinacija funkcionalnosti, oblike in učinkovitosti, po tehničnih in konceptualnih zahtevah za bolnišnične objekte. Učinkovitost sistema se je v praksi dokazala na več kot 5000 različnih lokacijah po vsem svetu.

Modularni sistem služi kot končna obdelava sten čistih prostorov, v bolnišnicah in drugih objektih. Kot so prostori v operacijskem bloku, intenzivnih terapijah, sterilizaciji in ostali prostori ki zahtevajo standard izgradnje po predpisih za čiste prostore.

Pošljite povpraševanje

VARIOP® je modularni sistem, ki se prilagaja vsem prostorskim pogojem in zahtevam. Primeren je tako za novogradnje kot za adaptacije in dograjevanje prostorov. Prednosti gradnje z VARIOP® sistemom so: kratek čas montaže, prilagodljivost in fleksibilnost, ter montažno-demontažni sistem sklapljanja panelov, ki tudi po že končani izgradnji omogoča zelo hitre in predvsem čiste nadaljnje gradbene posege.

V stenske panele modularnega sistema, se lahko vgrajuje različna medicinska oprema, s čimer je zagotovljena gladka in enotna stenska površina, ki omogoča visok standard vzdrževanja higiene. Na voljo je obsežen spekter medicinske opreme namenjen vgrajevanju v stenske panele. Različne omare in omarice, monitorji, negatoskopi, zvočniki, računalniki, vse vrste električnih in plinskih priključkov, prezračevalni sistemi, električni tabloji in podobno. Na voljo so tudi različne stenske in vratne zasteklitve z žaluzijami in zastori in zasteklitve s svetlobnimi efekti.

Modularni sistem sestavljajo:

  • Sistem sten – z vgrajenimi vrati, zasteklitvami in opremo
  • Sistem stropov – z vgrajenimi stropnimi elementi
  • Konstrukcijski sistem sten in podkonstrukcija za vgrajeno opremo

Z sistemom VARIOP® zagotovimo popolno, enotno obdelavo čistih prostorov, z upoštevanjem najvišjih standardov kakovosti, zahtevanih na kirurških oddelkih, oddelkih za intenzivno nego in ostalih čistih prostorih. Stenski in stropni elementi, ter vsa vgrajena oprema so med seboj tesno združeni z tesnilnimi elementi in s tem zagotavljajo zahtevane tlačne razmere in zrakotesnost. Z gladkimi površinskimi obdelavami, je omogočeno vzdrževanje visokega standarda higiene. Vsi elementi so odporni na čistila, razkužila in dezinfikante, ki se uporabljajo v bolnišničnih objektih. Modularna struktura omogoča načrtovalcem in arhitektom svobodne rešitve pri načrtovanju tlorisa zgradbe. Horizontalna dimenzija modularnega rastra stenskih panelov je 1200 mm.

Sistem je tako fleksibilen, da se lahko celo med operativno fazo, z manjšimi gradbenimi posegi, prilagodi zadnjemu stanju tehnologije v operacijski dvorani.

V celoti izpolnjuje vse zahteve glede požarne varnosti, sevanja ter zvočne izolacije. Enostavna montaža in demontaža posameznih elementov omogoča hiter dostop do medicinskih plinov, električne napeljave in multimedijskih naprav. Spremembe v zgornjih in spodnjih stenskih elementih se lahko izvede brez odklopa elektrike ali medicinskih plinov.

Na voljo je obsežen barvni spekter stenskih panelov ter številne slikovne in svetlobne aplikacije za popestritev ambienta.