Stropni stativi

Uporabljajo se za dovod energetskih medijev in opreme (anestezijske, kirurške, endoskopske) čim bliže delovnega mesta medicinske ekipe v operacijskih dvoranah, endoskopijah, diagnostičnih prostorih ter prostorih intenzivne nege in terapije.

Montirajo se na strop z dvignjeno opremo na policah, s čimer se omogoči prosta talna površina; prosta pot mobilne opreme brez kablov na tleh, boljše vzdrževanje higiene ter varnejša in optimalna uporaba opreme, tako za osebje kot bolnika.

Omogočajo lahko premikanje in precizno pozicioniranje opreme na želeno mesto s pomočjo horizontalnega in vertikalnega gibanja, ki ga omogočajo nosilne roke pod stropom različnih dolžin ter enojne ali dvojne sestave funkcionalnih korpusov, kar omogoča postavitev prilagojeno za prostore vseh velikosti.

Pošljite povpraševanje

Priključitev različne opreme omogoča modularna zasnova; paneli na vertikalnih korpusih različnih velikosti, opremljeni s priključki za vse vrste medijev (elektrika, računalniške mreže, audio-video povezave, multimedijske povezave in medicinski plini).

Oprema je nameščena na policah, ki so pritrjene na korpusih; število polic in velikost se prilagajata potrebam. Na voljo so različni dodatki za namestitev razne opreme na korpus stativa (roke za različne monitorje, infuzijsko opremo, tirnice na policah ali korpusu).

Možno je dodajanje opreme na dodatnih satelitskih rokah (pregledne ali OP svetilke, monitorji, prenosni ali prevozni infuzijski sistemi).

Upravljanje premikov je preko ročaja s tipkami za sproščanje zavor.

  • Stropni stativ s horizontalnim rotiranjem rok različnih dolžin (ena ali dve roki).
  • Stropni stativ s horizontalnim rotiranjem rok in vertikalnim pomikom korpusa z motorizirano roko (višinsko nastavljiv).
  • Stropni stativ za avtomatski prevzem in priključek (docking and lifting sistem) aparatov za anestezijo ali vozička z endoskopskim stolpom.
  • Stropni stativ s fiksnim korpusom.
  • Avtomatski prenosljiv sistem, za sklop infuzijske opreme (stropni stativ – postelja ali voziček) ob prevozu bolnika.